Adventsgudstjeneste 2019

18 desember, 2019 av Jardar Loeng Grilstad

Søndag 1. desember deltok speidere fra Melhus speidergruppe og konfirmantspeidere fra Melhus menighet på adventsgudstjeneste i Melhus kirke. Speidergruppa hadde også med seg fredslyset, som kommer helt fra Betlehem til Melhus kirke. Gudstjenesten ble avsluttet med speiderbønn.

Hva er fredslyset?

Flammen i fredslyset har brent i fred i over tusen år i grotten i Betlehem, der man tror at Jesus ble født. Så en dag i 1985 kom noen tv-journalister fra Østerrike som hentet flammen for å spre den i forbindelse med et nødhjelpsprosjekt. Speiderne fant at flammen kunne brukes som et symbol på fred, og hvert år siden har flammen blitt spredt rundt i Europa og etter hvert til andre verdensdeler. Les mer om fredslyset på https://fredslyset.no/hva-er-fredslyset-cc79efae6b64

Nadia, rover i Melhus speidergruppe om fredslyset:

«Fredslyset er ikke bare et vanlig lys, men en flamme som har levd utrolig lenge og som har hentet kunnskap gjennom mange år. Et symbol på fred. En liten flamme som er avhengig av så mange for å klare seg gjennom blest og storm, holdt i live av de som vet at det ikke trengs noe mer enn litt håp for å gjøre en forskjell. Tenk at et lys fra Betlehem kan spre seg så fort og til så mange forskjellige steder. Det hadde ikke gått uten samarbeid. Det er ikke bare et lite samarbeid mellom få engasjerte mennesker, men et enormt nettverk av helt forskjellige mennesker med samme ønske om å gjøre det som trengs. Det lille vi gjør ved å holde den sterke flammen, viser vei gjennom mørket og hjelper mye for de som trenger det. At speiderne tar utfordringen og samles for å symbolisere fred ved å holde i live denne skjøre flammen er faktisk ganske fint.